Blog – Nomin Jyuku
Blog

Copilul meu este deștept, dar nu are deloc răbdare și putere de concentrare

””Este greu să vezi cum copilul tău care este isteț, deștept și despre care știi că poate face mai mult, are probleme mari la concentrare, nu are răbdare și să nu știi cum să-l ajuți. În timpul orelor de la școală sau când face teme, sau când participă la un curs de engleză ... începe să se uite pe tavan, ori să se fâțâie pe scaun, ori îl vezi că desenează pe masă ... ”

 • Metoda japoneză de calcul ajuta copiii să se concentreze, să aibă răbdare și să fie atenți la detalii. CUM? Copiii învață să efectueze calcule matematice pe o numărătoare japoneză care se numește Soroban. Formulele de calcul sunt total diferite de cele pe care le învață la școală.

Citeste tot articolul

Blog

De ce este bine să învete copiii metoda de calcul japonez?

”Când avem calculatoare atât de performante, este firesc să ne întrebăm ce rost are ca ai noștri copii să învețe o metodă de calcul mental, folosită în urmă cu mai bine de 500 de ani …. ”

 • Japonezii au alocat multă atenție metodei de calcul cu soroban și au făcut numeroase cercetări, pe baza cărora au stabilit că efectele pe care metoda le are asupra dezvoltării și menținerii creierului sănătos la vârste înaintate, sunt argumente puternice pentru a păstra predarea acesteia în școlile japoneze.


Citeste tot articolul

Blog

Cum să ne jucăm cu copiii în zilele în care stăm în casă ?

”Jocurile sunt o resursă extraordinară de învătare și de relationare cu cei dragi ”

 • În această perioadă în care stăm acasă, de multe ori cei mici vor să ne jucăm împreună. Pentru a le stimula creativitatea, este bine să țineți cont de câteva recomandări. Lăsați-i pe copii să aleagă jocul. Mulți părinți și bunici vin ei cu propuneri către copii: ”Ai vrea să desenăm?” ”Nu vrei să ne jucăm cărți?” etc. Experții susțin că este bine să lăsăm copiilor conducerea, atunci când este vorba despre jocuri.


Citeste tot articolul

Blog

Cum calculăm cu Soroban. Abacul Japonez care îi dă copilului super putere de calcul mintal

”Abacul Japonez care îi dă copilului super putere de calcul mintal ”

 • Sorobanul este un abac dezvoltat in Japonia, derivat din suanpan, un alt abac importat din China in Japonia prin Coreea in secolul al XV-lea d.Hr. Cu ajutorul lui se pot efectua operatii matematice precum adunare, scadere, inmultire, impartire, sau chiar calcule mai complicate.
  Sorobanul, cunoscut in Europa drept ”abacul japonez” este considerat a fi primul calculator din Japonia, care a jucat un rol semnificativ in dezvoltarea culturala si educationala a tarii.


Citeste tot articolul

FORBES KIDS | 31/01/2019 @ 11:55 AM |

 • Ne minunăm când vedem copii de 7-8 ani efectuând în minte calcule matematice complexe, fără ajutorul calculatorului. Le spunem, pe scurt, genii sau minți ascuțite.
  Foarte interesant este că rar aceste abilități sunt înnăscute. Printr-o tehnică de calcul japoneză – denumită soroban sau aritmetica mentală – orice copil poate face asta. Este nevoie doar de exercițiu și concentrare.
  Metoda japoneză are efecte imediate asupra dezvoltării creierului copiilor, prin stimularea echilibrată a emisferelor cerebrale.

Citeste tot articolul

Totul despre mame -
Autor: Cristina Olivia Găburici

Cursuri de Soroban la București. Cum poate calcula un copil în minte 6564897 x 198569


 • Nomin Damdin a venit din Mongolia pentru studiile universitare, apoi și-a întemeiat o familie și a rămas definitiv în România. Are trei copii: o fată de 15 ani și doi băieți de 5 ani și 3 ani, iar recent a pus bazele atelierului de Soroban și aritmetică mentală Nomin Jyuku, reprezentantul școlii japoneze Houmei Jyuku, cu o vechime de 70 ani în Japonia.
  Cursurile se adresează copiilor de peste 5 ani, care vor învăța să facă în minte și foarte rapid calcule complexe. Spre exemplu, un copil antrenat cu ajutorul sorobanului va putea calcula mental, în câteva secunde, 385 + 479 + 245 + 192 + 973 + 877 + 324 + 898 + 990= ?

Citeste tot articolulÎntrebări și răspunsuri cursuri online


CE VÂRSTE AU COPIII DE LA CURSURILE ONLINE?
- La cursurile online înscriem copii care au între 8 și 14 ani.

CUM DECURGE ÎNSCRIEREA LA CURSURILE ONLINE?
Pentru a înscrie un copil la cursurile online completați formularul sau sunați la 0737372763


DE CE AVEȚI NEVOIE DIN PUNCT DE VEDERE TEHNIC ?
Un computer cu cameră, microfon, căști sau o tabletă.
O conexiune bună la internet.
Kitul de materiale pe care le primiți la începerea cursursului: caiet de lucru, soroban
Creioane ascuțite și o gumă de șters


CUM PRIMIȚI MATERIALELE DE STUDIU?
Setul complet de materiale de studiu se vor primi prin poștă prin curier rapid.


PE CE PLATFORMĂ SE DESFĂȘOARĂ CURSURILE ONLINE?
Cursurile online se derulează pe o platformă online privată si securizată, pe care copiii pot să se logheze cu usurință. Platforma are și aplicație mobile, așa că se pot primi notificari despre începerea ședințelor, evaluarea copiilor sau primirea temelor corectate, ceea ce face ca experiența online să fie mai dinamică și mai prietenoasă.


CUM PUTEM PLĂTI TAXA DE PARTICIPARE LA CURSURILE ONLINE?
Toate taxele pot fi plătite prin transfer bancar în contul pe care îl găsiți în contractul de prestari servicii pe care îl veți primi după înscriere.


CÂȚI COPII LUCREAZĂ ÎNTR-UN GRUP ONLINE?
La cursurile online vor fi minim 3 si maxim 4 copii în grupă.


CÂT DUREAZĂ O LECȚIE DE SOROBAN ONLINE?
Durata unei lecții de soroban este de 45 minute sau de 60 minute în funcție de frecvența pe care o alegeți. Copiii care participă o data pe săptămână vor avea lecții de 60 minute. Cei care participă de 2 ori pe săptămână vor avea sesiuni de 45 minute.


COPILUL TREBUIE ASISTAT DE UN ADULT?
Este bine ca un adult să stea lângă copil la prima ședință, pentru a-l ajuta detaliile tehnice. După ce copilul a înțeles ce are de făcut, este important să rămână doar cu trainerul.