Cursuri de soroban și aritmetică mentală japoneză

Cursuri de soroban care antrenează memoria pentru copiii cu vârsta de la 5 la 14 ani. Dezvoltă creierul copiilor cu noi moduri de a gândi.
Oferim două tipuri de abonamente la cursurile de Soroban pentru copii, gândite în funcție de timpul lor liber: Abonamentul Soroban Ideal și Abonamentul Soroban de Weekend.

Abonamente de vară 2023

Vacanța de vară este momentul cel mai potrivit să îți înscrii copilul la un curs de soroban. Copiii sunt odihniți și fără presiunea școlii, așa că progresul se face mult mai rapid și relaxat.
Organizăm două tipuri de cursuri de vară: INTENSIV și FLEXI.
cursuri de soroban
cursuri de soroban
https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2023/06/abonamente-de-vara-2023-1.png
abonament soroban ideal centrul nomin jyuku

Înscrie-ți copilul la cursurile cu Abonamentul Soroban Ideal:

La acest curs copilul se va întâlni cu trainerul nostru certificat în Japonia de 2 ori/săptămână, timp de 3 luni de zile, fie în centrele Nomin Jyuku din România, fie în mediul online. Îi spunem ideal pentru că are cele mai mari șanse să îl aducă pe cel mic mai aproape de 1KYU (cel mai avansat nivel de soroban), evoluția fiind vizibilă într-un timp mai scurt.
cursuri de soroban
cursuri de soroban

Înscrie-ți copilul la cursurile cu Abonamentul Soroban de Weekend:

Am gândit acest abonament la cursuri de weekend pentru copiii care au un program foarte încărcat în timpul săptămânii sau pentru cei care vor o activitate interesantă și utilă în weekend. În acest fel, cursurile de soroban și aritmetica mentală japoneză se pot adapta unui ritm mai relaxat, fie în centrele Nomin Jyuku din România, fie în mediul online.
cursuri de soroban
cursuri de soroban
abonament soroban de weekend centrul nomin jyuku
abonament soroban vip centrul nomin jyuku

Abonament Soroban VIP 2

Potrivit pentru copii de 5-7 ani care au nevoie la început de mai multă atenție ca să devină familiari cu metoda nouă de predare, și ca să capete mai repede încredere în forțele lor.

Cursuri Soroban de Vară

Vacanța de vară este momentul cel mai potrivit să îți înscrii copilul la un curs de soroban. Copiii sunt odihniți și fără presiunea școlii, așa că progresul se face mult mai rapid și relaxat.
Organizăm două tipuri de cursuri de vară: INTENSIV și FLEXI.
curs soroban intensiv de vara nomin jyuku

Află răspunsurile la toate întrebările pe care le aveai despre Soroban și aritmetica mentală japoneză! Navighează printre ele și dacă tot mai ai întrebări te așteptăm pe chat, Whatsapp sau la telefon, ca să le lămurim.

Cum dezvoltă cursurile de soroban și aritmetică mentală japoneză ambele emisfere cerebrale ale copiilor, în special pe cea dreaptă?

Atunci când copiii efectuează calcule pe soroban, ei își dezvoltă emisfera cerebrală stângă, responsabilă pentru vorbit, citit, scris, dar și pentru studiul matematicii și al științelor.
Efectuând calcule mentale, folosindu-și imaginația pentru a proiecta sorobanul în minte, copiii își dezvoltă emisfera cerebrală dreaptă care gestionează intuiția, imaginația și creativitatea.

Daca un copil nu are înclinații spre matematică, poate învăța metoda?

Orice copil poate învăța metoda, indiferent de înclinațiile lui naturale. Chiar și un copil cu discalculie, reușește să înțeleagă cum se face un calcul japonez. Deși rezultatele sunt numerice, metoda nu presupune calcule matematice cum se învață la școală, ci folosirea unor formule de calcul japonez, abordare care s-a dovedit a fi mult mai eficientă decât alte metode asiatice care folosesc bețele, degetele ș.a.m.d.

În cât timp reușește un copil să efectueze calcule mentale cu viteza calculatorului?

Performanțele copiilor depind, în primul rând, de nivelul lor de dezvoltare intelectuală, de exersarea constantă și de implicarea lor în sarcinile de lucru. Ca să poată să efectueze calcule mentale, este necesar să lucreze zilnic pe soroban și să repete formulele de calcul. Văzând constant instrumentul de calcul și însușindu-și bine formulele, le este ușor ca la un moment dat să înceapă să își imagineze sorobanul și să efectueze calculele în minte.

Pot să învețe și adulții această metodă?

În centrul Nomin Jyuku, metoda se predă doar copiilor cu vârsta între 5 si 14 ani.

În ce constă tema pentru acasă și cât timp le ia copiilor să o efectueze?

Tema pentru acasă poate consta într-o pagină sau două de exerciții. Este important să nu facă toată tema într-o zi. De exemplu, dacă un copil primește o temă de 2 pagini și are următoarea ședință după 4 zile, în loc să facă toate cele 2 pagini într-o zi, este indicat să lucreze jumătate de pagină în fiecare zi. Este recomandat să exerseze zilnic 15-20 de min acasă, în afara orelor de curs pentru a avea acele rezultate extraordinare pe care le dorim, să efectueze temele la timp și să nu absenteze nemotivat de la cursuri.

Copiii stau prea mult în fața calculatorului și dorim să stea departe de acesta. La cursurile online de soroban, stau tot în fața calculatoarelor. Cum contracarează metoda efectele nocive ale expunerii excesive la tehnologie?

La ședințele online, folosim calculatoarele pentru a ne putea conecta unii cu alții. În toate celelalte zile, copiii vor lucra fără calculator, doar pe soroban, exersându-și concentrarea și răbdarea.

Nu îi încurcă această metodă pe copii la școală?

Trainerii Centrului de educație japoneză Nomin Jyuku le explică copiilor care este diferența între cele două metode de calcul, cea clasică și cea japoneză. Și nu, nu îi încurcă, ci îi ajută.
Sunt mulți copii care nu reușesc să calculeze repede după metoda clasică, iar după ce învață metoda japoneză, le vine foarte ușor și încep să aibă încrederea și dorința de a învăța mai mult.

Un copil cu rezultate foarte bune la matematică mai are de câștigat din învățarea acestei metode?

Da, are de câștigat. Viteza de calcul este ceea ce se vede, dar beneficiile cele mai importante sunt la nivelul dezvoltării creierului. Un copil care știe metoda are imaginația mai bogată și un creier cu ambele emisfere cerebrale dezvoltate. Matematica clasică dezvoltă preponderent emisfera stângă. Metoda japoneză o dezvoltă și pe cea dreaptă.

Copiii care efectuează cu viteză uimitoare calcule cu numere mari, sunt copii supradotați? Sunt genii?

Primim de foarte multe ori această întrebare. Într-adevăr, când vezi copii care efectuează calcule cu cifre mari într-un timp scurt, este firesc să îți pui această întrebare. Putem să afirmăm că NU trebuie să aveți un copil supradotat sau geniu pentru a ajunge la astfel de rezultate uimitoare. Orice copil poate să învețe această tehnică. Totuși, fiecare copil are ritmul propriu de a învăța, și în consecință va avea nevoie de mai mult sau mai puțin timp.
Este foarte important pentru succesul învățării, ca în afara orelor de curs, copilul să exerseze zilnic 15-20 de min, să efectueze temele la timp și să nu lipsească de la cursuri.

Cum se poate învăța această metodă în mediul online?

Cursurile online se desfășoară cu succes din perioada pandemiei, când am pus la punct un sistem eficient de predare online. În momentul în care copiii încep să rezolve calcule pe soroban, aceștia sunt rugați să îndrepte camera de la laptop spre spațiul de lucru.
Împreună cu trainerii noștri, copiii rezolvă calcule, iau parte la jocuri interactive și își exersează atât viteza de calcul, cât și răbdarea.

Metoda de învățare are aceleași efecte și online?

Da, structura cursurilor se păstrează, iar calitatea metodei de predare nu este afectată. Temele copiilor sunt verificate de către traineri online la fiecare curs, iar la finalul modulului părinții primesc feedback în scris, pe mail.