Despre noi – Nomin Jyuku

Centrul NOMIN JYUKU este primul Centru de Soroban si aritmetica mentala japoneza din Romania, unicul reprezentant in Romania al Scolii Japoneze Houmei Jyuku, cu o vechime de peste 70 ani in Japonia, membru de onoare al Federatiei Nationale Japoneze de Soroban.


Nomin Damdin, este fondatoarea Centrului de Educatie Japoneza Nomin Jyuku si cea care a introdus pentru prima oara in Romania conceptul de calcul mental japonez. Este trainer certificat de la Federatia Japoneza de Soroban din Japonia si unicul reprezentant a scolii japoneze de Soroban Houmei, cu o vechime de peste 70 de ani. Vazand ca sistemul scolar traditonal este rigid si dezvolta seturi de abilitati specializate folosind doar o mică parte din potențialul copilului, Nomin a dorit sa contribuie la dezvoltarea intelectuala a copiilor romani sa le usureze efortul in procesul de a invata si sa-i ajute in dezvoltarea de abilitati esentiale precum concentrarea, rabdarea, atentia la detalii etc. De aceea a initiat programe de invatare a metodei de calcul japonez, metoda recunoscuta la nivel mondial pentru efectele extraordinare asupra dezvoltarii creierului copiilor. In anul 2016 incepea cu doar 8 copii cursurile de soroban si calcul japonez. In prezent, peste 5000 de copii au participat la aceste cursuri, iar numarul acestora este in continua crestere.


In fotografie o vedeti pe fondatoarea scolii japoneze Houmei Jyuku, pe care o reprezinta in Romania Centrul de Educatie Japoneza Nomin Jyuku. Innoue, caci acesta este numele doamnei, avea o minte sclipitoare si un suflet de aur. Dupa razboiul din 1945 neavand o locatie unde sa predea Sorobanul, folosea biserici si preda gratuit copiilor orfani, adolescentilor care au fost in puscarie sau copiilor saraci. Dorinta ei cea mai mare a fost sa contribuie la dezvoltarea intelectuala a copiilor, sa le predea metoda de soroban, ca sa-i ajute in viata. De aceea, in 1954, a fost premiata de Ministerul de Justitie pentru generozitatea si contributia ei la educatia tinerilor.