PRESA DESPRE NOISoroban și metoda de calcul japoneză explicată în presă

Nomin Damdin, fondatoarea primului centru de soroban și aritmetică mentală din România, a popularizat în nenumărate rânduri prin interviuri și intervenții televizate metoda de învățare care duce la dezvoltarea creierului.

Elevii Centrului Nomin Jyuku au impresionat publicul de la Românii au talent, pentru a treia oară!

Metoda de calcul japonez, Nomin Jyuku, dezvoltă mintea copiilor într-un mod spectaculos. Copiii pot face cu ușurință calcule în minte, în timp ce se implică și în alte activități.
Aceste performanțe au adus a treia oară elevii Centrului Nomin Jyuku în lumina reflectoarelor, pe scena de la Românii au talent.
https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2023/02/Echipa-Nomin-Jyuku-6.png
https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2023/01/poza-observator-2.png

Se pot face calcule mentale chiar și cu zeci de milioane

Elevii Centrului Nomin Jyuku din București, invitați la “Observator”, Antena 1, să povestească despre cum este pentru ei să învețe Soroban și calcul mental japonez și să facă demonstrații de calcul mental cu numere mari. Ne-am simțit bine arătând la ce performanțe ale minții se poate ajunge stimulând creierul copiilor prin metoda japoneză.

Soroban, metoda japoneză care îți antrenează creierul

Invitați la ”Vorbește lumea”, alături de cursanții noștri: Maria, Antonia, Theo și Filip pentru a arăta cât mai multor oameni la ce performanțe poate ajunge un copil care învață metoda originală de Soroban și calcul mental japonez care se predă la Centrele de Excelență Nomin Jyuku. Mulțumesc pentru invitație!

https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2022/03/nj-vorbestelumea.jpg
aritmetica mentala japoneza

Aritmetica mentală japoneză în Forbes

Nomin Damdin și-a dorit să găsească o metodă prin care să îi ajute pe copii să își dezvolte eficient emisfera cerebrală dreaptă. Și asta a făcut. În 2016 înființa, după îndelungi specializări în Japonia, Centrul Nomin Jyuku, specializat în soroban și aritmetică mentală japoneză. Ce are special această tehnică?

Cum poate calcula un copil în minte 6564897 x 198569?

Tehnica presupune utilizarea, la început, a sorobanului, o numărătoare japoneză pe care se pot efectua operații matematice precum adunare, scădere, înmulțire, împărțire, ridicare la putere, extragere rădăcină pătrată și cubică, aflarea celui mai mare divizor comun a două numere etc. Ulterior, copiii vor face calcule fără a folosi sorobanul, ci doar imaginându-și unul, metodă pe care japonezii o numesc anzan (calcul mental).

https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2021/05/super-bebe-nomin-damin-jyuku.jpg
https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2021/05/metoda-japoneza-care-creste-puterea-de-concentrare-nomin-damdin-centrul-nomin-jyuku.jpg

Metoda soroban sau calculul japonez care ajută copii să socotească inteligent

Sigur, se pot face calcule utilizând calculatoarele, însă creierul nu se dezvoltă doar apasând câteva butoane și primind rezultatele instantaneu. Copiii care lucrează pe abacul japonez își pun creierul la treabă, deoarece trebuie să aplice formule de calcul potrivite pentru fiecare operațiune. Aceste formule de calcul sunt total diferite de cele care se învață la școală. Un alt beneficiu foarte important este că prin metoda de soroban, copiii au concentrarea si răbdarea pe care nu o aveau înainte să vină la cursurile noastre.

Metoda japoneză care crește puterea de concentrare și atenția

”Toceala este cea mai stupidă metodă de învățare. Copiii rețin 3-5% din ceea ce tocesc” spune foarte direct “antrenorul de genii” profesorul Florin Colceag. Și totuși, școala românească, cu metodele și programa ei, a rămas neschimbată de acum 30 de ani, deși suntem în a patra revoluție industrială. Ce alternative de învațare avem pentru copiii noștri, în această situație?

https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2021/05/super-bebe-nomin-damin-jyuku.jpg
https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2021/05/centrul-nomin-jyuku-aparitie-in-avantaje.jpg

Abacul Japonez care îi Dă Copilului Super Putere de Calcul Mental

Sorobanul este un abac dezvoltat în Japonia, derivat din suanpan, un alt abac importat din China în Japonia prin Coreea în secolul al XV-lea d.Hr. Cu ajutorul lui se pot efectua operații matematice precum adunare, scădere, înmulțire, împărțire, sau chiar mai complicate.

Matematica e BAU BAU? Înveți metoda Soroban și devine WOW!

Metoda japoneză de calcul este foarte diferită de cea predate în școlile noastre. Progresul se face repede, copiii calculează în minte cu o viteză mai mare decât a calculatorului, ceea ce stârnește un mare WOW în rândul colegilor și al membrilor familiei. Așa că matematica este întâmpinată cu mai mare deschidere și relaxare.

https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2021/05/mamica-mondena-centrul-nomin-damdin-jyuku.jpg
https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2021/05/unde-ne-gasesti-centrele-nomin-jyuku-din-romania.jpg

Nomin Damdin: „Calculul japonez este o metoda extraordinara pentru dezvoltarea creierului copiilor

Centrul „Nomin Jyuku” este locul unde copiii din Romania invata sa se concentreze mai bine, sa calculeze mental intr-un mod rapid, sa fie mai rabdatori si mai increzatori in fortele proprii. Deoarece sistemul educational traditional, dar si schimbator in acelasi timp, nu le ofera copiilor alte variante de intelegere a ceea ce invata sau, nici macar, de a-i ajuta sa faca fata mai bine situatiilor cu care se confrunta, calculul mental japonez vine in sprijinul copiilor de diferite varste, dezvoltandu-le, astfel, capacitatea de gandire si de vizualizare.

Soroban și Aritmetica mentală japoneză

Soroban sau abacul japonez este un instrument utilizat pentru efectuarea unor calcule matematice complexe cu o viteză considerabilă. Este considerat a fi printre primele instrumente de calcul inventate în lume, cu o vechime de circa 2500 de ani. Pe soroban se pot efectua operații matematice simple, dar cu numere foarte mari: scădere, adunare, înmulțire, împărțire etc. Ideea învățării utilizării sorobanului este aceea de a obișnui creierul cu aceste calcule și de a le efectua ulterior mental, fără ajutorul nici unui instrument.

https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2021/05/nomin-damdin-in-totul-despre-mame-centrul-nomin-jyuku.jpg
https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2021/05/j-icon-1.png

Metodă originală japoneză

Artimetică mentală japoneză așa cum am învățat-o de la maeștrii japonezi.

https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2021/05/j-icon-2.png

Toate modulele de soroban

Învățare continuă și evaluări din trei în trei luni, timp de doi ani și jumătate.

https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2021/05/j-icon-3.png

Și motivație, și premii motivante

Oferim educația care încurajează copiii, dar și competiții cu premii motivante.

https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2021/05/j-icon-4.png

Rezultate extraordinare garantate

Orice copil mic are rezultate mari. Ne bazăm pe tehnici de studiu riguros și perseverență.

https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2021/05/j-icon-5.png

Soroban pentru superminte

Formule simple pentru o minte ageră pe numărătoarea japoneză soroban.

https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2021/05/j-icon-special.png

Mai multă concentrare, atenție și răbdare

Chiar din prima lună. Chiar și pentru copiii hiperactivi.

Cursuri de soroban care dezvoltă mintea și abilitățile copiilor. Aduc succes la școală la orice materie.

Explorează cele mai recente cursuri!
soroban-romania-nomin-jyuku-15
soroban-romania-nomin-jyuku-14
soroban-romania-nomin-jyuku-13
soroban-romania-nomin-jyuku-12
cursuri de soroban în weekend la centrul nomin jyuku în bucurești
soroban-romania-nomin-jyuku-10
cele mai bune cursuri de soroban din bucurești sunt la nomin jyuku