DespreNomin Damdin


Master Trainer Nomin Jyuku București


https://nominjyuku.ro/wp-content/uploads/2022/09/Nomin-Damdin-2.png

Nomin Damdin este din Mongolia și în 2015 a fondat Nomin Jyuku, primul Centru de Educatie Japoneză din România, care oferă copiilor o nouă metodă educațională, recunoscută la nivel mondial pentru efectele extraordinare în dezvoltarea creierului lor: metoda de Soroban și aritmetica mentală japoneză. Este trainer certificat de Federația Japoneză de Soroban din Japonia și unicul reprezentant al școlii japoneze de Soroban Houmei Jyuku, cu peste 70 de ani vechime în soroban.

Când s-a certificat în metoda soroban și calcul mental japonez a vrut să-și sprijine fata să se adapteze într-un mod performant la școală. Spre deosebire de sistemul românesc de învățământ care folosește doar o mică parte din potențialul copiilor și pune mare accent pe memorare, metoda japoneză folosește tehnici de învățare total diferite de cele din școala românească și îi ajută pe copii să-și dezvolte echilibrat ambele emisfere cerebrale – vorbit, scris, citit, logică dar și creativitate, imaginație, intuiție. Și-a dorit să predea metoda japoneză mai departe copiilor din România și a continuat să se dezvolte. A dat examenele care să o califice și a primit certificările de la Școala Japoneză Houmei Jyuku, căreia i-a câștigat respectul. Aici a fost extrem de inspirată de fondatoarea școlii, pe care a avut bucuria să o cunoască în Japonia. Nu doar că i-a urmat sfaturile și a primit îndrumarea unui mare dascăl, dar le-a apropiat o misiune comună: să ajute copiii să se dezvolte și să dobândească abilități care să-i ajute în viață. Nomin continuă și azi – mai rar decât și-ar dori – să călătorească în Japonia și să viziteze școli de soroban de la care tot timpul învață ceva nou.

Iubește copii, adoră să lucreze cu ei, iar copiii îi spun “Mama sorobanului” – un rol care o leagă și de cei trei copii ai ei. Știe să explice metoda pe înțelesul celor mici, îi face mereu să râdă, se joacă împreună cu ei, dar, în același timp, le este confident și o foarte bună prietenă care îi înțelege când au o zi proastă. Când e vorba de copiii cu care lucrează, vrea să lase o amprentă în viața lor și, mai ales, să le formeze stilul de lucru, de învățare și de concentrare. Când e vorba de centrul pe care îl conduce, vrea să găsească oameni ca ea, care au aceeași pasiune și dăruire pentru copii.

„Orice copil poate să învețe după această metodă, în ritmul lui, și chiar dacă ei nu au întotdeauna dispoziția de a exersa serios și sistematic, îi văd adesea cum depun efort să progreseze. Acest lucru mă bucură enorm. Copiii sunt foarte sinceri, iar eu sunt la fel de sinceră cu ei. Iubesc copiii foarte mult, ei știu asta și nu-mi este greu să avem o relație foarte bună.”

soroban-romania-nomin-jyuku-15
soroban-romania-nomin-jyuku-14
soroban-romania-nomin-jyuku-13
soroban-romania-nomin-jyuku-12
cursuri de soroban în weekend la centrul nomin jyuku în bucurești
soroban-romania-nomin-jyuku-10
cele mai bune cursuri de soroban din bucurești sunt la nomin jyuku