“14 titluri și premii olimpice pentru cursanții Centrului Nomin Jyuku

14 titluri și premii olimpice la ”Olimpiada Internațională de Soroban și Aritmetică Mentală ”Horus” pentru cursanții Centrului Nomin Jyuku. Copiii care urmează cursurile Centrelor Educaționale Nomin Jyuku din București și Constanța au obținut 14 premii la Olimpiada Internațională de Soroban și Aritmetică Mentală Horus, din Dubai.       Între acestea, se distinge titlul Campionul...

14 titluri și premii olimpice la ”Olimpiada Internațională de Soroban și Aritmetică Mentală ”Horus” pentru cursanții Centrului Nomin Jyuku.

Copiii care urmează cursurile Centrelor Educaționale Nomin Jyuku din București și Constanța au obținut 14 premii la Olimpiada Internațională de Soroban și Aritmetică Mentală Horus, din Dubai.

premii olimpiada internationala soroban

 

 

 

Între acestea, se distinge titlul Campionul Campionilor obținut de Antonia Popescu Burchi, la categoria 10 ani, în concursul cu prezență fizică. Acesta este cel mai important premiu obținut de un copil din România la un concurs internațional de soroban și aritmetică mentală.

 

 

 

 

“Cu cinci minute înainte să anunțe câștigătorul cel mare, Champion of the Champions, eu am vrut să plec. Mi-am pus rucsacul în spate gândindu-mă că dacă până în acel moment nu m-au strigat, nu mai aveam șanse să câștig. Iar când au anunțat câștigătorul, Champion of the Champions – România, și au spus fix numărul meu, 56, nu mi-a venit să cred. Am fost foarte bucuroasă și sunt foarte mândră de mine că am câștigat.” spune Antonia.

 

premii olimpiada internationala soroban

 

 

 

Nomin Damdin, fondatoarea Centrului Educațional Nomin Jyuku, a transmis felicitări tuturor copiilor participanți, trainerilor și părinților cursanților. Ea a povestit despre emoțiile prin care a trecut înaintea și în timpul concursului.

 

 

 

 

 

A fost un concurs cu multe emoții, dar și cu multă bucurie. Deși trebuia să fie mult mai mulți copii de la centrul nostru în concursul cu prezență fizică, din cauza situației pandemice, am mers doar cu Antonia, în Dubai. A fost și primul ei concurs cu prezență fizică, un motiv în plus de mari emoții. Cu toate acestea, Antonia a exersat în fiecare zi cu o tenacitate greu de imaginat. Este foarte ambițioasă și determinată să câștige. Să fii Campionul Campionilor, să învingi în fața altor copii din țări în care aritmetica mentală este la ea acasă, este un lucru extraordinar! Pe lângă Antonia, avem alți 13 premianți și campioni ai campionilor în competiția online. Este o reușită frumoasă de care suntem tare mândri! Acești copii ne arată în fiecare zi că dacă ești pasionat, conștiincios și ai încredere în forțele proprii, ai succesul de partea ta.” – Nomin Damdin, fondatoarea Centrului Nomin Jyuku.

Participanții au avut de efectuat 160 de calcule matematice mentale rapide într-un timp de 10 minute. Cei mai buni au fost premiați cu premiile 1-4 și distincțiile Campion și Campionul Campionilor, pe două niveluri de dificultate și pe diferite categorii de vârstă.

Astfel, copiii Centrelor Educaționale Nomin Jyuku din București și Constanța s-au dovedit a fi printre cei mai performanți dintre copiii participanți.

Iată cine a obținut titluri la categorii diferite de vârstă și dificultate la ”Olimpiada Internațională de Soroban și Aritmetică Mentală ”Horus” , din Dubai:

 • Antonia Popescu Burchi (10 ani) – Campionul Campionilor
 • Theodor Marcu (8 ani) – Campionul Campionilor
 • Andrei-Florin Dascălu (14 ani) – Campionul Campionilor
 • Maria Ciulei Gherghe (9 ani) – Campionul Campionilor
 • Radu Ionuț Neagu (11 ani), Constanța – Campion
 • Marc Alexandru Pripis (10 ani) – Campion
 • Filip Adrian Rădulescu (8 ani), Constanța – Campion
 • Alain Oprea (11 an), Constanța – Campion
 • Matei Dămian (9 ani) – Campion

Au obținut premiile 1-4 următorii copii cursanți:

 • Maria Natalia Bulboaca (12 ani) – Premiul 1
 • Yasmine Cristina Mihuțiu (11 ani) – Premiul 1
 • Nicolae Cristian Alistar (8 ani), Constanța – Premiul 2
 • Iliuță Răzvan Andrei (10 ani), Constanța – Premiul 3
 • Ingrid Andreea Junoiu (9 ani) – Premiul 4

La Olimpiada Internațională de Soroban și Aritmetică Mentală Horus, Dubai din acest an au participat 450 de copii, cu vârste între 5-14 ani, din 13 țări, inclusiv România, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Uzbekistan, Arabia Saudită, Bulgaria, Olanda, Algeria, Suedia, Nepal, Maroc, Africa de Sud, Yemen. Dintre aceștia, 150 de copii au participat la concursul cu prezență fizică, iar 300 de copii, la competiția online.

Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku organizează cursuri de soroban și aritmetică mentală japoneză cu prezență fizică și online, în București, Ploiești și Constanța. Dacă îți dorești ca și copilul tău să îndrăgească matematica, să se concentreze mai bine și chiar să participe la concursuri, înscrie-l aici sau contactează-ne la telefon 0737372763 pentru mai multe informații.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *