Super puterile copiilor: Cum îmbunătățești abilitățile de atenție și concentrare?

Copiii au o imaginație bogată. În mintea lor au loc zeci de evenimente fantastice 24/7. ? După cum bine știm, în majoritatea cazurilor sunt evenimente inspirate din desenele animate, din jocuri inventate alături de prietenii lor sau dulciuri pe care mama nu-i lasă să le mănânce în fiecare zi. Printre toate cele de mai sus,...

Copiii au o imaginație bogată. În mintea lor au loc zeci de evenimente fantastice 24/7. ? După cum bine știm, în majoritatea cazurilor sunt evenimente inspirate din desenele animate, din jocuri inventate alături de prietenii lor sau dulciuri pe care mama nu-i lasă să le mănânce în fiecare zi. Printre toate cele de mai sus, în mintea lor există și activitățile pe care le practică zi de zi: lecții învățate, teme studiate, volei, football, repetiții la canto sau alte cursuri extra. 

atentie si concentrare

Activități din care învață câte ceva nou zi de zi, ce le stârnesc curiozitatea și dorința de a descoperi și mai mult. Sunt activități pe care le fac cu drag, poate cu pasiune, acolo unde procesul de învățare necesită, pe lângă determinare și un nivel de atenție și concentrare.

Ca de exemplu, pentru a trece de ascultare cu BRIO și 10 ++ copilul trebuie să acorde maximă atenție lecțiilor și exercițiilor din clasă. Principiul se aplică și în cazul sportului. Ca cel mic să ajungă să performeze pe un teren mare de fotbal, el trebuie să fie atent și concentrat încă de la primele concepte de bază. A pierdut firul lor? Din păcate trebuie să repete procesul, de la început.  

De aceea, sunt atât de importante aceste abilități, ele îi ajută pe copii în procesul de învățare încă de la primele lor activități din viață. 

Îți dăm o veste bună: Da, copilul tău poate fii atent mai mult de 10 minute. Uite încă una ?: atenția și concentrarea nu sunt învățate doar la școală, ci și acasă, alături de familie.  

Doar asigură-te că jocurile, distracția și obiceiurile sănătoase sunt prezente în viața sa și extra îl poți înscrie la cursuri care îi îmbunătățesc atenția și concentrarea prin calcule mentale, cum ar fi sorobanul și aritmetica mentală.

Citește mai departe articolul nostru și vezi ce activități îți propunem pentru o distracție pe cinste și o dezvoltare armonioasă. 

Distracție. Pe placul lor.

atentie si concentrare

Aruncă un ochi pe ceea ce are de învățat. 

Fă tot procesul de învățare interesant prin detalii mici, ce fac parte din lumea lui. Folosește-te de joculețe, de expresii folosite cel mai des, referințe sau jucării din desene animate. 

Pentru că astfel, procesul de învățare va deveni mult mai interesant pentru el.

Nu înțelege ceva de la școală și nu se mai poate concentra? Luați o pauză împreună, explică-i în termeni simpli sau arată-i un clip de pe YouTube cu demonstrația lecției. Copiii își pierd atenția foarte ușor, dar în situațiile în care cei mici învață ceva nou, noi recomandăm să incluzi elemente din cunoștințele pe care le au deja, pentru a face tot procesul interesant și deloc plictisitor. 

Nu uita că fiecare copil are ritmul său de învățare, așa că nu renunța dacă nu vezi rezultate de prima dată când încerci astfel de abordare. 

Plictiseala nu-și are locul aici 

Ca cei mici să prindă super puteri au nevoie de încrederea și răbdarea ta. 

 Bine… și de MULTĂ DISTRACȚIE! Iată câteva idei de exerciții distractive și jocuri educative, ce-i pun copilului tău mintea în mișcare:

  • Ghicitul obiectelor ascunse în peisaje colorate
  • Pregătirea unui traseu de Treasure Hunt prin casă
  • Rezolvarea puzzle-urilor mai puțin dificile 
  • Potrivirea obiectelor în forme 

Sunt câteva din activitățile pe care le puteți face împreună și care ajută la dezvoltarea abilităților sale. Ele dezvoltă atât atenția, concentrarea și răbdarea, cât și dexteritatea, viteza de reacție și inteligența. 

Când ieșim pe afară?
Pe afară! La locul de joacă, acolo unde copiii se simt cei mai încrezători și liberi. 

Natura are un impact important asupra creierului. Este cunoscut faptul că activitățile în aer liber ajută la reducerea stresului și a emoției negative, dar mai mult de atât îi ajută pe cei mici să-și recapete puterea de concentrare. 

Atenție și concentrare, două super puteri la mare căutare

Dacă celui mic îi plac turele pe bicicletă sau îi place să facă trucuri pe role, însoțește-l la o scurtă plimbare în parcul de lângă casă. La întoarcere vei observa că energia sa nu s-a risipit, din contră acum are și mai multă putere să-și continue lecțiile. Aerul curat, entuziasmul pe care l-a simțit, toate au contribuit la această revigorare.

Părinți, fiecare temă de acasă începe cu o pauză.

Cursuri după masă sau în weekend

Știm noi un prieten foarte bun care îi ajută pe cei mici să înțeleagă mai bine cum stă treaba cu atenția și concentrarea. 

Vorbim de instrumentul de calcul soroban, odată ce formulele de bază ale metodei japoneze de calcul au fost învățate, pe parcursul orelor de curs copiii își dezvoltă abilitățile motrice fine, cum ar fi: îndemânarea, atenția, concentrarea, viteza de calcul și încrederea de sine. Pentru a vedea, însă, performanțele și rezultatele copiilor, părinții trebuie să aibă răbdare cu acest proces și ușor vor vedea cu ochii lor că cei mici: 

  • Devin mai independenți
  • Gândesc pe cont propriu atunci când rezolvă probleme
  • Au un simț creativ și o imaginație bogată
  • Sunt mai atenți și mai concentrați la activitățile pe care le practică zi de zi. 

Prin dansul biluțelor pe instrumentul de calcul soroban, copiii învață adunarea, scăderea, înmulțirea și împărțirea, și ulterior, ei trec la nivelul următor și învață anzan, aritmetică mentală japoneză. 

Chiar de la primul modul se întâmplă magia și capătă super puteri de concentrare, atenție și răbdare. 

Mai mult de atât, cursurile de soroban îi ajută pe cei mici să se dezvolte armonios pe parcursul a 12 ședințe pe lună. Programa Nomin Jyuku include toate modulele de soroban, întocmai ca în Japonia, pentru a garanta cele mai bune rezultate pentru copilul tău. 

Obiceiuri sănătoase, bifat.

atentie si concentrare

Atunci când nevoile copilului tău nu sunt satisfăcute, joculețele, activitățile și cursurile extra nu sunt de ajuns pentru a îl ajuta în dezvoltarea abilităților cognitive. 

Ceea ce este important de urmat sunt și nevoile fiziologice ale celui mic. Hidratarea, dieta bogată în nutrienți și exercițiile fizice regulate sunt factori importanți ce influențează direct activitatea mentală a copiilor. Iată un sfat: de fiecare dată când are o temă de scris sau o lecție de învățat, asigură-te că lângă el există o sticlă de apă, gustări și un plan concret pe care îl poate urma pentru a nu-și pierde ritmul de învățare.

Un alt sfat ar fi să elimini distragerile din jur: telefonul mobil, tableta sau alte dispozitive ce îi pot întrerupe ritmul de activitate. 

Vrei să-l ajuți pe cel mic să aibă un parcurs de dezvoltare armonios? Atenția și concentrarea sunt primele abilități pe care le dobândește în urma cursurilor noastre. Înscrie-l acum!

Află mai multe despre cursurile noastre!
Abonamentele Soroban Ideal & Soroban de Weekend
De ce să alegi soroban?
Unde ne găsești?
Cunoaște trainerii!
Performanța la centrele Nomin Jyuku.
Despre dezvoltarea copiilor.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *