Activități creative de făcut împreună cu copiii de Sărbători

Vacanța – de Crăciun a început! Iar bucuria copiilor din Ajunul Crăciunului sau din noaptea de Anul Nou poate fi stăpânită doar prin distracție și jocuri creative. În timp ce părinții își savurează ciocolata caldă, bucurându-se de concediu, cei mici nu au stare și cu toate că s-au jucat toată ziua, parcă s-ar mai juca...

Vacanța – de Crăciun a început! Iar bucuria copiilor din Ajunul Crăciunului sau din noaptea de Anul Nou poate fi stăpânită doar prin distracție și jocuri creative. În timp ce părinții își savurează ciocolata caldă, bucurându-se de concediu, cei mici nu au stare și cu toate că s-au jucat toată ziua, parcă s-ar mai juca câteva ore, măcar până la ora lor de culcare. Ai decorat deja bradul și casa împreună cu ei? Nu știi ce jocuri să mai inventezi ca să le satisfaci cheful de joacă? Noi – am strâns câteva activități de pus pe listă până se termină vacanța, care ți-ar putea fi de ajutor. Citește mai departe acest articol și vezi la ce ne-am gândit. 

Construiește o casă din turtă dulce

Înainte să începem joaca, zic să ne îndulcim puțin!

Scenariul perfect ar fi acela în care pui pe masă o casă imensă din turtă dulce și toată lumea e fericită. Dar, ce faci dacă nu ai o casă imensă din turtă dulce? Ei, bine, totul are un început.

activitati creative

Pentru copiii care nu vor să petreacă ore în șir să construiască căsuțe sau castele și vor să treacă direct la degustat, uite un pont: în supermarket-uri – găsești căsuțe din turtă dulce gata montate și ambalate. De asemenea, poți găsi și kituri speciale, unde casa rămâne doar de asamblat. Iar atunci când creativitatea lor chiar vrea să iasă la joacă, uite de ce ai nevoie pentru a construi un desert de la zero: biscuiți sau turtă dulce, glazură (de preferat albă pentru a reda efectul de zăpadă), bomboane asortate, dropsuri sau jeleuri și fulgi de cocos. Zeci de modele de căsuțe din turtă dulce așteaptă să fie construite de cei mici. Ghidează-i și alătură-te distracției!

Trivia Emoji

Jocul emoji-urilor în care fiecare membru al familiei are o poveste de spus. 

Cu toții iubim emoji-urile, sunt ușor de înțeles și ușor de folosit. 

Dar ce înseamnă mai exact un Trivia Emoji? 

Fiecare jucător își alege ori o poveste, un desen animat ori un cântec preferat pe care să-l transpună într-o serie de emoji-uri. După ce și-a gândit povestea până la capăt, va îndrepta ecranul telefonului spre toți jucătorii. Cine ghicește primul, acela va spune următoarea poveste.

activitati creative

Uite un exemplu de la care să începi jocul. Cele mai populare cântece de Crăciun.

❄️! ❄️! ❄️!- Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! 

Concurs de soroban între părinți și copii

Am ajuns și la activitatea noastră preferată!

activitati creative

Copilul tău învață la Centrul Nomin Jyuku de luni bune dar nimeni din familie nu înțelege exact cum stă treaba cu biluțele de pe soroban și calculele pe care le poate face? E timpul să le arăți și lor magia sorobanului! Înainte de toate, fiecare membru al familiei, în afară de copii,  va avea nevoie de un calculator de birou sau telefon. După ce participanții sunt așezați la masă, propunem să începi jocul cu o scurtă povestioară despre ce înseamnă acest instrument de calcul urmată de câteva exemple de calcule. După ce au fost stabilite regulile și toată lumea e pregătită, concursul poate începe. Părinții și bunicii vor calcula pe calculator, iar copiii pe soroban. Un membru al familiei alege numere la întâmplare, pe care le spune cu voce tare sau le proiectează pe un ecran (televizor, laptop sau telefon).

Fiecare participant va avea în fața lui o foaie pe care va scrie răspunsul final. Când timpul de calcul s-a scurs, foaia cu rezultatul final va fi ridicată.

În fiecare rundă sunt acumulate puncte, ca la sfârșitul celor 10 runde să fie desemnat un câștigător. Să înceapă competiția! Oare cine calculează mai repede? Părinții pe calculator sau copiii pe soroban?

Maratonul filmelor de Crăciun

După ce v-ați îndulcit, ați povestit prin emoji-uri și ați jucat runde nesfârșite de soroban, v-ați strâns cu toții în sufragerie pentru a încheia seara cu un film tematic. Înfofoliți în pături, cu biscuiții și turtă dulce pe masă, vă întrebați dacă să urmăriți din nou Singur Acasă sau Cum a furat Grinch Crăciunul. Inspiră-te din lista maratonului de filme de Crăciun pregătit de noi și apoi alege unul pe care nu l-ați mai văzut până acum:

 • Santa Clause Series
 • Home Alone 1 & 2
 • Jingle All The Way
 • National Lampoon’s Christmas Vacation
 • Polar Express
 • A Christmas Story
 • Santa Paws: The Search for Santa Paws
 • Arthur Christmas
 • Snow Buddies
 • Klaus

Și așa închei o zi plină de distracție și momente speciale. Conectează-te împreună cu cei dragi de Sărbători și profită de fiecare zi liberă alături de ei. Vă dorim un Crăciun călduros și Sărbători magice!

2 comentarii

 • Beatrice

  27/12/2022 at 13:26

  Ne plac articolele publicate de dumneavoastra! Contin sfaturi utile si idei interesante.

  Reply

  • Nomin Damdin

   06/01/2023 at 13:22

   Vă mulțumim frumos! 🙂

   Reply

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *