De ce vara se numără cei mai mulți cursanți de soroban?

Fără teme. Fără griji. Se apropie vacanța de vară pentru copii! Singura perioadă din an în care învățarea de lucruri noi se poate face relaxat, fără teme și cu distracție zilnică. Sorobanul și distracția formează împreună activitatea ideală pe timp de vară. Nu-i de mirare că cei mai mulți cursanți de soroban se regăsesc în...

Fără teme. Fără griji. Se apropie vacanța de vară pentru copii!
Singura perioadă din an în care învățarea de lucruri noi se poate face relaxat, fără teme și cu distracție zilnică.

Sorobanul și distracția formează împreună activitatea ideală pe timp de vară. Nu-i de mirare că cei mai mulți cursanți de soroban se regăsesc în sălile noastre de curs în această perioadă. 

Un motiv pentru care cei mici urmează cursurile de soroban pe timpul verii este faptul că învățarea are loc într-o atmosferă relaxată, din care nu lipsesc joaca și voia bună. Metoda japoneză de calcul este deseori văzută de către copii, ca un joc distractiv cu cifre magice și calcule fantastice. Celelalte motive se regăsesc în acest articol și țin de timpul liber, procesul accelerat de învățare și noi prietenii întemeiate la centru.

Centrele Nomin Jyuku organizează an de an cursuri de vară. Startul lor a fost dat acum 2 ani, în 2021, când mulți copii au vrut să continue să vină în vacanță, pentru a exersa mai mult pe soroban. Anul acesta, continuăm să îmbinăm distracția cu învățarea, în toate orașele din țară unde avem centre deschise. În Constanța, Oradea, unde sorobanul orădean a ajuns chiar anul acesta, se vor organiza cursuri intensive pentru copiii care vor să experimenteze metoda sau pentru cei care vor să aprofundeze și să progreseze mai repede. Iar, dacă sunt cursanți de soroban care preferă învățatul de acasă sau de la bunici sau din orice colț al lumii, pot opta pentru sorobanul online. 

Vino cu noi în călătoria sorobanului de vară și descoperă de ce instrumentul de calcul japonez devine cel mai bun prieten al copiilor în vacanța din sezonul cald.

Odihna este cea mai bună prietenă a învățăturii

Știai că atunci când ai un creier odihnit asimilezi informațiile mult mai ușor?
Teoria se aplică și în cazul celor mici.
În lunile iulie și august relaxarea și distracția sunt pe primul loc în prioritățile copiilor.
Lunile în care abia sunt așteptate vacanțele cu familia la mare, zilele pline cu amintiri frumoase la casa bunicilor și joaca de după amiază cu prietenii. Pe cât de importantă este relaxarea, pe atât de importante sunt și activitățile ce includ antrenarea creierului. Funcțiile cognitive precum atenția, concentrarea și memoria sunt mai puțin stimulate pe timpul verii. De aceea, este important să luăm în considerare și activități ce ajută la dezvoltarea creierului

Gândește-te la toată agitația din timpul anului școlar prin care trec copiii: numeroase materii la care au de învățat, temele și exercițiile pe care le au de terminat, plus hobby-uri cu care se străduiesc să țină pasul. Vara este momentul când cei mici au mai mult timp pentru activitățile lor preferate sau pentru a experimenta lucruri noi.

În timpul verii este o perioadă ideală de a continua activitățile preferate din timpul anului sau pentru a încerca activități noi, pentru că cei mici :

  • Au mai mult timp liber
  • Se simt bine când practică activitățile preferate
  • Sunt mult mai concentrați și atenți atunci când fac ceva nou

O lungă pauză mult așteptată, un moment ideal să încerce lucruri noi. 

Pentru că în vacanța de vară creierul copiilor este mult mai odihnit, este momentul oportun ca cei mici să descopere și să practice noi activități, hobby-uri sau jocuri cum ar fi: cântatul la chitară, o limbă străină sau noi metode de calcul și cifre magice pe soroban. 

Sorobanul iese la joacă! 

Cei care participă la cursuri văd calculele japoneze ca pe o întreagă călătorie a biluțelor cerești și pământești. Harta? Sorobanul. Destinația finală? Un tărâm al distracției, unde cifrele și formulele ies la joacă. În acel moment, entuziasmul și victoria dau mai departe încredere în forțele proprii ale copilului.

Exercițiile pe care le fac cursanții de soroban pot ajuta atât la dezvoltarea puterii de concentrare, a memoriei și a vitezei de calcul, cât și la dezvoltarea abilităților creative. 

Atunci când reușesc să rezolve calcule pe numărătoarea japoneză soroban, cei mici își dezvoltă logica, atenția, memoria, gândirea, adică emisfera stângă a creierului. Iar atunci când vizualizează în minte un soroban și mișcă biluțele folosindu-se de imaginație, ei își antrenează creativitatea și imaginația, adică emisfera dreaptă a creierului.

Cu un ritm intens al cursurilor de soroban pe timpul verii, bazele cunoștințelor se așează mult mai profund. Dincolo de ușurința cu care asimilează informația, procesul de învățare devine unul mult mai accelerat. Așa cum am observat în ultimii doi ani de când organizăm cursurile de vară: două săptămâni de curs intensiv de vară echivalează cu două luni de curs în timpul anului școlar.

cursanți de soroban

Cei mai buni prieteni se cunosc după soroban

Elevii noștri au aceeași dorință de a descoperi cât mai multe lucruri despre soroban și aceeași determinare de a rezolva cât mai multe calcule. La centrele noastre se leagă foarte ușor prieteniile. Vara, nu doar că învață împreună formulele, dar și avansează împreună: trec prin noi module și celebrează performanțele. 

cursanți de soroban

Adunările, înmulțirile, scăderile și împărțirile pe soroban sunt deprinse cu ajutorul trainerilor certificați în Japonia. Tot ei, împreună cu elevii înscriși umplu sala de curs cu bucurie, amuzament și distracție. 

Aici este locul ideal unde cei micii au șansa să cunoască alți copii de vârsta lor și să întemeieze prietenii de lungă durată, în timp ce își dezvoltă abilitățile și își antrenează creierul.

Nerăbdător pentru întâlnirea cu sorobanul de vară?
Uite mai multe detalii care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie pentru copilul tău:
De ce să alegi soroban?
Unde ne găsești?
Cunoaște trainerii!
Performanța la centrele Nomin Jyuku.
Despre dezvoltarea copiilor

Îți dorești ca cel mic să aibă o activitate plăcută pe timp de vară?
Înscrie-l la cursurile noastre acum: https://nominjyuku.ro/cursurile-noastre/abonament-cursuri-soroban-de-vara-2023/

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *