Am deschis porțile alături de Nomin Damdin la primul eveniment al Centrului Nomin Jyuku din Oradea

Din luna Ianuarie sorobanul a ajuns în Oradea, unde a devenit repede cunoscut. De când au fost deschise pentru prima dată porțile Centrului Nomin Jyuku din Oradea, mulți copii i-au trecut pragul curioși și bucuroși să învețe ceva nou. Cu ocazia evenimentului din luna martie, #PorțiDeschiseLaSoroban, copiii orădeni care nu au aflat până atunci de...

Din luna Ianuarie sorobanul a ajuns în Oradea, unde a devenit repede cunoscut. De când au fost deschise pentru prima dată porțile Centrului Nomin Jyuku din Oradea, mulți copii i-au trecut pragul curioși și bucuroși să învețe ceva nou.

Cu ocazia evenimentului din luna martie, #PorțiDeschiseLaSoroban, copiii orădeni care nu au aflat până atunci de super-puterile sorobanului, au putut participa la prima lor lecție gratuită, însoțiți de părinții pregătiți cu întrebări pentru singurul Master Trainer de soroban din România, Nomin Damdin.

Curios să descoperi ce activități au avut loc la eveniment și să afli cum a reușit Nomin Jyuku România să aducă împreună o comunitate de părinți dornici să susțină și să dezvolte abilitățile copiilor? Continuă să citești mai departe.

Despre dezvoltarea creierului și beneficiile sorobanului

monica tatar

Am dat startul! Cu o primă sesiune de Know-How despre cum ajută sorobanul creierul copiilor. Monica Tătar, directoarea centrului Nomin Jyuku din Oradea a deschis evenimentul cu subiecte importante pentru părinții orădeni, subiecte ce au cuprins dezvoltarea creierului și funcțiile emisferelor acestuia.

Monica a povestit cum poate sorobanul să dezvolte emisfera dreaptă și emisfera stângă a creierului, și cum o metodă tradițională japoneză de calcul îi poate ajuta pe cei mici să descopere arta gândirii creative, să învețe să fie mai răbdători cu ei înșiși și mai atenți la tot ce există în jurul lor.

Primii ani ai vieții sunt critici în dezvoltarea creierului. La aceste vârste se formează bazele abilităților cognitive, emoționale și sociale.-Monica Tătar

Astfel, copiii care sunt expuși la un mediu bogat în stimulare cognitivă au o dezvoltare mai bună a creierului și rezultate mai bune în general. 

Recomandăm și predăm cursurile de soroban în Centrele Nomin Jyuku copiilor cu vârste între 5 și 14 ani, acesta fiind intervalul unde creierul are un potențial mult mai mare de dezvoltare și unde curiozitatea ia amploare zi de zi. Activitățile și experiențele ce antrenează creierul, nu doar că pot satisface curiozitățile pe care le au copiii, dar pot aduce mari progrese în dezvoltarea lor. 

Părinții care au venit la evenimentul din Oradea au înțeles că această metodă de calcul îi ajută pe cei mici să crească armonios din toate punctele de vedere: intelectual, creativ și social.

S-a sunat de soroban! 

Copiii descoperă lumea magică a calculelor japoneze

Cea mai așteptată activitate de la eveniment a fost lecția demonstrativă susținută de Nomin Damdin, unde copiii au cunoscut un nou prieten: sorobanul. 

Cu toții erau nerăbdători să vadă ce super-puteri deține acest instrument de calcul venit de departe.
Pentru unii era o premieră instrumentul în sine, alții știau ce face sorobanul de la spectacolul susținut de elevii Nomin Jyuku la Românii au Talent, dar cu toții abia așteptau să rezolve primele calcule.

nomin damdin

O liniște deplină a acaparat sala. Doar povestea biluțelor cerești și pământești se mai auzea. Nomin Damdin le-a povestit copiilor despre cum funcționează sorobanul și cum pot rezolva operații cu ajutorul lui. Ceea ce a urmat au fost demonstrații ușoare de calcul, unde copiii vedeau pentru prima dată sorobanul în acțiune. După ce au înțeles cum îi vor ajuta  biluțele  să adune și să scadă cifrele pe caiețelul de lucru, imediat au trecut la rezolvarea exercițiilor date.

Au învățat că este nevoie să aibă răbdare atunci când calculează, și, ușor, ușor, au reușit! Era prima dată când rezolvau exerciții pe un asemenea instrument. A fost o surpriză pentru toată lumea să vedem cât de bine se descurcau cei mici. Trainerii, Nomin, părinții, cu toții se bucurau să-i vadă pe copii entuziasmați și dornici să afle mai multe.

Lecția se încheiase, dar copiii parcă ar mai fi stat ore în șir să miște biluțele pe soroban și să se bucure de rezultatele corecte. Însă, acum era momentul ca părinții să cunoască beneficiile instrumentului de calcul japonez. Începe sesiunea de Q&A!

nomin damdin

Părinții întreabă, Nomin Damdin răspunde. 

Uimiți de rapiditatea cu care au învățat cei mici să calculeze, părinții au înțeles cât de remarcabilă este metoda de calcul cu sorobanul și cât de mult avânt pot lua copiii care o practică constant.

După ce au văzut magia calculelor japoneze, au urmat câteva minute de întrebări și răspunsuri despre metoda în sine și înscrierea la cursurile Nomin Jyuku. 

nomin damdin

Discuțiile se prelungeau de la întrebare la întrebare, iar curiozitățile erau din ce în ce mai multe.
De la beneficiile pe care le au aceste calcule de-a lungul timpului și cum ajută copiii să-și dezvolte creierul în timp, la cum pot avea copiii rezultate bune la școală în urma acestor cursuri.

Au înțeles că sorobanul este diferit de materiile clasice și că la cursurile Nomin Jyuku copiii nu practică matematica din materia școlară, ci calcule aritmetice folosind numărătoarea japoneză.

 Într-o zi fata mea, elevă de gimnaziu, m-a rugat să o ascult la o materie. Ea a început să spună cuvânt cu cuvânt lecția scrisă și nu ceea ce ar fi înțeles. Cu toate că, memoria ei era una într-adevăr foarte bună, gândirea era mecanică și nu logică. Da, informația memorată ar fi ajutat-o la ascultarea pe care o avea următoarea zi, dar nu și pe o perioadă mai lungă de timp.

Așa am decis să-i ajut pe copiii mei cu noi modalități de învățare. 

Nu existau atunci cursuri de soroban în România, de aceea am ales să studiez în Japonia această metodă de calcul japonez și să încep chiar eu să o predau copiilor din țară. -Nomin Damdin

Performanțele cursurilor Nomin Jyuku sunt dovedite în timp, iar părinții, de-a lungul anilor, au putut vedea cu ochii lor că această metodă practicată individual este o activitate ce îi ajută pe copii:

  • să aibă răbdare în tot ceea ce fac,
  • să devină mai independenți și să gândească pe cont propriu rezolvarea problemelor,
  • să-și dezvolte imaginația și creativitatea,
  • să aibă atenție sporită și putere de concentrare.

Pentru că cei mici au încheiat lecția cu entuziasm, la fel au fost și părinții care au participat, entuziasmați să vadă cum începe o nouă activitate din viața celor mici la Centrul Nomin Jyuku din Oradea. 

Află mai multe despre noi!
Ce te-ar ajuta să citești înainte să-ți înscrii copilul la cursuri:

Abonamentele Soroban Ideal & Soroban de Weekend
De ce să alegi soroban?
Unde ne găsești?
Cunoaște trainerii!
Performanța la centrele Nomin Jyuku.
Despre dezvoltarea copiilor.

Îți dorești să-ți vezi copilul la prima sa lecție de soroban?
Alege un abonament și înscrie-l aici: https://nominjyuku.ro/inscriere-la-cursuri/!

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *