Nomin Damdin în arena de la Imperiul Leilor

Micii noștri cursanți și fondatoarea Centrului Educațional Japonez Nomin Jyuku i-au impresionat pe jurații de la Imperiul Leilor, iar antreprenorul Dan Șucu a decis să investească 80.000 Euro în afacerea pe care Nomin Damdin o conduce cu succes din anul 2016. 1. Cum ai luat decizia să mergi la Imperiul Leilor? Încă de când a...

Micii noștri cursanți și fondatoarea Centrului Educațional Japonez Nomin Jyuku i-au impresionat pe jurații de la Imperiul Leilor, iar antreprenorul Dan Șucu a decis să investească 80.000 Euro în afacerea pe care Nomin Damdin o conduce cu succes din anul 2016.

1. Cum ai luat decizia să mergi la Imperiul Leilor?

Încă de când a apărut emisiunea Imperiul Leilor mi-am dorit să ajung să îmi prezint afacerea pentru că, dincolo de potențialul de business, cursurile pe care le organizez contribuie la educația copiilor români. Îmi doream să am lângă mine un partener cu experiență care să dorească să investească în viitorul copiilor. Dar, am știut că trebuie, mai întâi, să fiu eu pregătită cu un business plan realist și cu rezultate dovedite că afacerea funcționează.

Metoda de calcul mental pe care am adus-o acum 7 ani este metoda autentică japoneză care, cu ajutorul calculelor pe un abac străvechi japonez, ajută copiii să aibă disciplină, atenție, concentrare, atenție sporită, încredere pe care o dobândesc când învață să efectueze două sarcini simultan, să dezvolte noi moduri de a gândi și bineînțeles să-și dezvolte creierul la capacitatea maximă.

Când am adus metoda japoneză în România, am avut marele avantaj că proveneam dintr-o țară asiatică, din Mongolia. Pe de altă parte, trăind mulți ani în Europa, acest lucru m-a ajutat să adaptez metoda japoneză la mentalitatea și cultura românească.

2. Cum te-ai pregătit pentru emisiune?

A fost o zi așa frumoasă când am aflat că am trecut de preselecția pentru Imperiul Leilor! Apoi, din ziua următoare, am început să creionez un plan de acțiune împreună cu advisor-ul meu Adriana Dumitrașcu, care este psiholog și care a fost alături de mine de când am intrat în acest business. Am stabilit împreună că voi apela la Mihai Cană, specialist în public speaking, pentru a-mi îmbunătăți discursul de doar 2 minute, în care trebuia să condensez tot ce era mai important. Chiar dacă, după numeroase apariții la emisiuni tv și concursuri televizate, aveam experiență de a vorbi în fața camerelor, pentru momentul de la Imperiul Leilor am simțit nevoia să mă pregătesc suplimentar.

Am vrut să iasă totul perfect, mai ales că nu e ușor să spui toată povestea afacerii tale în două minute, într-un mod convingător și de impact.

Apoi, consultantul de afaceri, Alexandru Dascălu, m-a ajutat să structurez bine oferta, să mă pregătesc mai bine pe domeniul financiar.

nomin damdin imperiul leilor

3. Care era întrebarea care ți-ai fi dorit să îți fie adresată?

Nu cred că au ratat Leii nicio întrebare. Au fost foarte interesați de persoana mea și de afacere și chiar am rămas plăcut surprinsă că „leul tânăr” Sebastian Dobrincu, cel mai tânăr jurat de la Imperiul Leilor știa deja despre metoda pe care o predăm în centrele noastre Nomin Jyuku.

4. Cum te-ai simțit înainte de a intra pe scenă?

Nu pot să vă descriu emoțiile pe care le-am avut înainte de a se deschide cortina în spatele căreia erau Leii, dar mi-am zis că trebuie să mă adun și că este o șansă o dată în viață pe care nu am cum să o irosesc din cauza emoțiilor.

5. Ce ți-a plăcut cel mai mult?

În primul rând, mi-a plăcut faptul că i-am cunoscut pe Lei, oameni de succes de la care poți învăța foarte mult. Chiar dacă nu primești neapărat o finanțare, interacțiunea cu ei din timpul emisiunii este foarte valoroasă. Sunt oameni foarte realiști, pe care îi admir pentru realizările și succesul lor.

6. Cum te-ai descurcat cu emoțiile?

A fost destul de greu să le stăpânesc, dar emoțiile ne fac umani. Este normal să avem emoții, mai ales dacă miza este foarte mare. Pentru mine proiectul cu care m-am prezentat în emisiune, este misiunea mea, aceea de a ajuta copiii să își dezvolte competențe pentru viitor. În plus, mă susțineau de acasă mii de copii, foști și actuali cursanți, pe care nu voiam să îi dezamăgesc … nu aveam cum să nu am emoții.

7. Cum s-au prezentat copiii?

Copiii au reușit să facă spectacol în fața Leilor, s-au prezentat impecabil. Au impresionat cu capacitatea lor de a calcula mai repede decât un calculator, în timp ce recită poezii. Au fost și ei foarte emoționați, dar și foarte bine pregătiți, astfel că au reușit să își învingă emoțiile. Doresc să le mulțumesc părinților care au fost alături de mine și în timpul pregătirii, și în ziua filmării și m-au sprijinit pe deplin.

8. Ce le-ai spune altor antreprenori care se gândesc să participe la emisiune?

I-aș încuraja pe toți antreprenorii care vor să își dezvolte afacerea, să participe la emisiune, pentru că indiferent de rezultat, vor avea multe de câștigat.

Consultanții de business care te asistă în pregătirea pentru emisiune te ajută să treci prin toate detaliile afacerii tale și să reflectezi, să organizezi, să pui la punct cât mai multe detalii. 

De aceea, îi sfătuiesc pe cei care vor să participe, să ia foarte în serios pregătirea pentru emisiune atât în ceea ce privește structurarea informațiilor despre piață, competitori și business, cât și partea de public speaking și construirea unui mesaj scurt, clar și persuasiv pentru investitori.

Pentru mine a fost o experiență deosebită, despre care o să-mi amintesc cu mare plăcere. De aceea, le recomand tuturor să participe la emisiunea Imperiul Leilor de la Pro Tv.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *