Continuă activitățile copiilor chiar și în anotimpul rece

Sezonul răcelii: Cum reușește Centrul Nomin Jyuku să creeze copiilor un mediu sănătos în timpul iernii?. Se apropie vacanța de iarnă, în care cu toții ne pregătim să încheiem încă un an și să sărbătorim reușitele acumulate pe parcursul său. Însă, acest lucru nu înseamnă că odată cu perioada sărbătorilor și a sezonului rece trebuie...

Sezonul răcelii: Cum reușește Centrul Nomin Jyuku să creeze copiilor un mediu sănătos în timpul iernii?.

Se apropie vacanța de iarnă, în care cu toții ne pregătim să încheiem încă un an și să sărbătorim reușitele acumulate pe parcursul său. Însă, acest lucru nu înseamnă că odată cu perioada sărbătorilor și a sezonului rece trebuie să ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de responsabilități, rutină și alte activități importante nouă și copiilor. Cu toții știm că în timpul iernii, pe lângă zăpadă, se așează schimbarea. Trecerea de la culorile tomnatice la cele gri, temperaturile scăzute, pregătirile de sărbători, toate aceste schimbări contribuie la dorința de a sta acasă, cresc lipsa motivației și măresc șansele de a intra într-o stare de letargie.

Cu toate că ne dorim să stăm cât mai mult posibil acasă, copiii încă sunt foarte energici, iar activitățile lor pot deveni uneori copleșitoare pentru părinți, acest lucru împiedicându-i să-și încurajeze mai departe copiii să facă ceea ce le place.

Printre aceste obstacole de anotimp, intervin și virozele și afecțiunile de sezon. Acest lucru aduce frământări, griji și atenție suplimentară din partea părinților.

Majoritatea părinților se afundă în frica de a răci” și decid că mai bine pun pauză rutinei copilului pentru a evita pericolul cel mare.

Continuă activitățile copiilor chiar și în anotimpul rece

Și copiii se pot confrunta cu probleme ce privesc productivitatea, creativitatea și sentimentul dat de lipsa energiei, mai ales atunci când le este luată de lângă ei jucăria, activitatea preferată sau prietenul lor cel mai bun. În ciuda vremii reci, prietenii, jocurile și cursurile lor preferate nu sunt de pus pe pauză și nici de amânat. Parcul rămâne tot la 5 minute distanță de casă, prietenii sunt la 2 blocuri depărtare, iar centrele Nomin Jyuku sunt tot în aceeași locație în care au avut cei mici prima lor oră de soroban. Susținem rutinele și recomandăm menținerea lor chiar și pe timpul iernii, pentru ca cei mici să-și continue dezvoltarea armonios și activ.

Trecerea la un nou anotimp poate fi dificilă chiar și pentru ei. Se spune Cu răbdarea treci și marea, noi la centrul Nomin Jyuku pe lângă răbdare, trecem în fiecare an de anotimpul rece pregătiți cu reguli și activități preluate din cultura japoneză, ce țin departe răceala, dar aproape copiii care își doresc să se bucure în continuare de soroban.

Lista activităților ce țin departe fricile anotimpului rece

Avem o listă întreagă de activități pe care copiii le adoră. Dintre ele fac parte și sorobanul de iarnă, mulți prieteni de soroban, exerciții și joculețe ce îi ajută pe cei mici să se dezvolte intelectual și creativ.

Pe lângă ceea ce adoră cel mai mult copiii, la centrul Nomin Jyuku au loc și activități pe placul părinților:

  • dezinfectarea suprafețelor
  • schimbarea pantofilor înainte de a intra în clasă
  • aerisirea înainte de fiecare oră 
  • pauza mare pentru cei răciți

Ne asigurăm că fiecare copil este în siguranță, fericit și implicat în toate activitățile desfășurate, protejat și ținut cât mai departe de riscurile unei posibile răceli.

Pentru că ne dorim să ne bucurăm cu toții de această perioadă importantă a sezonului festiv, regulile prietenoase pe care le îmbrățișăm în fiecare zi la centrul Nomin Jyuku decurg în felul următor:

Dezinfectarea suprafețelor înainte de fiecare oră

Curățarea suprafețelor înainte de fiecare oră de soroban este un pas foarte important în menținerea sănătății copiilor și a trainerilor noștri. Înainte ca cei mici să ajungă fiecare în banca lor, luăm o cârpă magică și dezinfectăm suprafețele de bacterii, viruși și alți inamici ai sănătății.

Din cauză că, cei mici nu acordă aceeași atenție la detalii, sunt hiperactivi și nu văd clar consecințele răcelii, așa cum le văd cei mari, este important să-i protejăm cât mai mult posibil.

Dă play mai jos să vezi cum ne luăm adio de la viruși și bacterii. 🙂

Schimbarea pantofilor sau purtarea botoșilor de unică folosință înainte de a intra în clasă

Tradiția japoneză de a scoate pantofii înainte de a intra într-o cameră, restaurant sau templu este păstrată de secole. Japonezii au luat întotdeauna în serios regulile de conduită și curățenie.

Botoșii de unică folosință sau pantofii care ne ajută să ne protejăm de bacterii vin în ajutorul tuturor zi de zi. Din dorința de a reduce riscul îmbolnăvirii și crește performanțele elevilor noștri, ne asigurăm că valorile japoneze sunt respectate de fiecare elev și trainer. La fel ca orice altă regulă ce ține de igienă și curățenie, schimbarea pantofilor este la fel de importantă. Așa cum, japonezii folosesc pantofi diferiți în locuri diferite, copiii de la centrul Nomin Jyuku își aduc de acasă în ghiozdănelul de școală pantofi de schimb sau apelează la a doua variantă și folosesc pantofii de schimb disponibili la centru.

O podea curată = un corp și o minte sănătoasă. 

Aerul curat ajută la dezvoltarea minții

Este posibil să fi observat că atunci când petreci mai mult timp afară, în aer liber, devii mai concentrat și mai productiv după ce revii la activitățile intelectuale.

Nu doar sorobanul este cel care îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile intelectuale și creative, se spune că aerul curat este unul dintre cei mai buni prieteni ai creierului. 20% din oxigenul pe care îl respirăm este folosit de creier pentru a funcționa. O cantitate mare de aer curat poate asigura o claritate mai bună a creierului, o funcționare optimă, ajutând în același timp copiii să gândească și să se concentreze asupra exercițiilor ce le au de rezolvat.

Pauza mare

Dacă observăm simptome de tuse sau febră în clasă, pauza mare se prelungește cu câteva zile de odihnă pentru copiii răciți. Părinții sunt înștiințați cu privire la sănătatea copilului lor și sfătuiți să ia măsurile necesare de însănătoșire pentru cel mic. Un ceai cald și multă odihnă pot fi câteodată tot ce are nevoie cel mic pentru a fi pus bine pe picioare. După ce acesta își va recăpăta puterile, el va fi așteptat de toți ceilalți prieteni de soroban cu zâmbetul pe buze.

sezonul racelii

În momentul în care punem pe pauză cursurile, eficiența scade. Este o mare diferență între un elev care învață săptămânal soroban, repetă zi de zi și un elev care se întoarce dintr-o vacanță de iarnă  foarte prelungită. E normal ca eficiența cursurilor să scadă, copilul nu își poate păstra același ritm de învățare și calcul după un lung repaus. Atunci când cel mic are nevoie de o pauză, sunt recomandate exercițiile cu sorobanul repetate acasă, așa îi va fi foarte ușor să-și intre în ritm din momentul în care se întoarce la centru. 

Îți dorești ca starea de bine a copilului tău să fie prelungită toată iarna? Petrece mai mult timp cu cel mic și încurajează-l să continue cursurile care îl fac fericit chiar și pe timpul iernii.
Fii alături de cel mic și alege un abonament perfect programului și obiectivelor sale: 
Ideal: Evoluție vizibilă într-un timp mai scurt. 
Weekend: Flexibilitate pentru copiii cu un program încărcat.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *