Cursuri de vară de soroban la Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku

În perioada 5 iulie-27 august, Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku organizează cursuri de vară de soroban pentru copii cu vârste între 5 și 14 ani. Cursurile vor fi organizate și online, dar și în format fizic, la sediul Școlii Ioanid, din centrul Capitalei. Înscrierile se pot face pe toată durata perioadei de vară, în limita...

În perioada 5 iulie-27 august, Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku organizează cursuri de vară de soroban pentru copii cu vârste între 5 și 14 ani. Cursurile vor fi organizate și online, dar și în format fizic, la sediul Școlii Ioanid, din centrul Capitalei. Înscrierile se pot face pe toată durata perioadei de vară, în limita locurilor disponibile.

Ce învață copiii la cursurile de vară de soroban ?

Scopul cursurilor de vară de soroban și aritmetică mentală este de a iniția noi grupe de copii în tainele calculului mental japonez, dar și de a accelera progresul cursanților existenți.

Dacă sunt la prima interacțiune cu sorobanul, abacul japonez, copiii vor urma modulul de inițiere. În funcție de vârstă și de ritmul copiilor, ei vor învăța ce este sorobanul și vor putea efectua adunări și scăderi, pe soroban.

De exemplu, un copil de 5-6 ani, va învață să formeze cifrele 0-9 și numărul 10 pe soroban, dar și să efectueze calcule cu acestea. Dacă urmează module suplimentare, atunci va ajunge să își imagineze sorobanul și astfel să calculeze mental.

În schimb, copiii de 7-14 ani, după ce fac cunoștință cu abacul japonez, sorobanul, pot învăța să formeze numere până la sute de mii. De asemenea, pot învăța algoritmi de adunare și scădere cu o cifră și cu numere de două cifre. În funcție de ritmul propriu, ei pot ajunge să își reprezinte sorobanul în minte și să calculeze fără ajutorul abacului.

Mai mult decât exersarea calculelor, copiii care învață intensiv aritmetica pe soroban își vor antrena “mușchiul minții” și își vor îmbunătăți atenția și concentrarea. La final, le va plăcea matematica mai mult și vor fi mai încrezători în ei înșiși, ajutați de metoda japoneză de calcul.

Cum se desfășoară cursurile de vară de soroban la Centrul Educațional Nomin Jyuku ?

Cursurile intensive de vară de soroban și calcul mental japonez sunt organizate în module cu durata de două săptămâni. În acest timp, copiii participă la 10 ședințe cu durata de 60 de minute, de luni până vineri.

Pentru rezultate foarte bune, este recomandată parcurgerea a cel puțin două module, adică patru săptămâni de curs. Se poate opta pentru două module consecutive sau cu pauză între ele.

Perioadele în care se desfășoară cursurile cursurile intensive de vară de soroban la Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku sunt:

  • 5 – 16 iulie 2021
  • 19 – 30 iulie 2021
  • 2 – 13 august 2021
  • 16 – 27 august 2021

Cursurile sunt gândite să ofere o experiență intensivă dar plăcută de învățare. Metoda interactivă, antrenantă, dar riguroasă are rezultate vizibile și imediate.

De ce să alegi cursurile intensive de vară de soroban, pentru copilul tău?

La  Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku, trainerii sunt certificați și testați periodic, în Japonia. Mai mult decât atât, fondatoarea centrului, Nomin Damdin, este singurul Master Trainer din România, cu performanțe dovedite, chiar în emisiuni TV de talente.

În al doilea rând, trainerii spun că atât copiii cât și părinții observă progresul încă de la finalul primului modul al cursurilor de vară de soroban. Spre exemplu, copiii dobândesc pe lângă cunoașterea metodei și abilități de calcul rapid, atenție și concentrare, care vor fi utile când va începe școala.

Andreea Horhocea - Trainer, Centrul Nomin Jyuku

“Atenția constantă, timp de minim două săptămâni, acordată metodei de calcul cu sorobanul, vă aduce un salt imediat, pe care îl vor observă cei din jur. Copiii vor învăța să calculeze rapid și vor capătă încredere în propriile forțe. “ spune Alexandra Horhocea, trainer la Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku.

Și părinții confirmă progresul rapid al copiilor și spun că, un astfel de curs, îi apropie pe copii de matematică.

“Lui Ionuț îi place să calculeze rapid, în minte. Așadar, cochetam cu ideea de a-l înscrie la cursurile de soroban. Am venit vară trecută la cursuri, pentru că, în timpul școlii, programul nu ne-a permis. A fost o experiență captivantă și plăcută, care l-a apropiat de matematică.” (Cristina, mama lui Ionuț – 8 ani)

Nomin Damdin, fondatoarea Centrului Educațional Japonez Nomin Jyuku ne spune că feedback-ul părinților și rezultatele copiilor o motivează să organizeze cursuri de vară pentru copii.

Nomin Damdin - Master trainer, Centrul Nomin Jyuku

“Anual, desfășurăm cursurile intensive de vară, deoarece vedem rezultate foarte bune la copii, într-un timp scurt. În timpul anului școlar, ei nu reușesc mereu să exerseze zilnic 15 min, cum este indicat pentru învățarea acestei metode de calcul japonez. În schimb, la cursurile intensive de vară, exersează zilnic o oră și astfel învăța mai repede algoritmii japonezi de calcul. Am primit doar feedback-uri pozitive și mulțumiri din partea părinților în urma acestor cursuri. “ spune Nomin Damdin.

Beneficii și pentru cursanți și pentru prieteni, doar la Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku

În această vară, oferta Centrului Educațional Japonez Nomin Jyuku include beneficii și vouchere 5% pentru cei care se îndrăgostesc de metoda de calcul cu sorobanul și o recomandă familiei și prietenilor:

  • la fiecare modul suplimentar cumpărat,
  • al doilea membru de familie,
  • recomandarea unui prieten care se înscrie la cursurile de vară,
  • prietenii recomandați de cursanți.

Reducerile se aplică în cascadă și se pot cumula. Înscrierile la cursurile intensive de vară de soroban și aritmetică mentală se fac online completând formularul de aici.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *